Crew Descriptions

There may be slight changes to schedule and duties. Volunteers will be contacted with final details prior to the event. Volunteers must have their own transportation to the Garden as public transportation is not available.

PRE-EVENT:

Luminaria Bag Assembly Work Bee
Nov. 17, 12:30-4:30 pm (approx. 4 hrs.)
This crew helps assemble the thousands of Luminaria bags that light up the Garden.

Advance Site Preparation (week before event, flexible day-time hours)
This crew helps prepare the site for the site setup crew.

EVENT WEEKEND:

Apple Cider, Beverage Crew 
4 pm to 10:30 pm (approx. 6-1/2 hours) 
This crew makes hot apple cider and replenishes cider stations. *Must be able to lift 25 lbs.

Apple Cider, Prep Crew
11 am to 4 pm (approx. 5 hours)
This crew prepares and makes hot apple cider. *Must be able to lift 25 lbs.

Apple Cider Servers /Fire Pit Crew 
4 pm to 10:30 pm (approx. 6-1/2 hours) 
This crew supervises fire pits, keeps the fires stoked and burning, and serves cider to happy patrons.

Crafters Sale Greeters
3:30 pm to 9:30 pm (approx. 6 hours)
This crew helps with the Craft Sale inside the Crafters Workshop, greeting and directing visitors, and helping to keep the floors mopped up from snow-covered boots.

Bus Host Crew
4 pm to 10 pm (approx. 6 hours)
This vital crew greets and directs at park-and-ride shuttle locations. 
Note: Some shuttle locations are off-site.

Family Activities Crew
4 pm to 9 pm (approx. 5 hours)
This crew welcomes, directs and supervises family and children’s activity areas, including play areas.

Greetings Crew 
3:30 pm to 9 pm (approx. 5-1/2 hours) 
This cheerful crew greets and directs the public and assists with lineup control.

Light-up Crew 
2 pm* – 5 pm (approx. 3 hours)
This crew sets up and lights the thousands of candles that will illuminate the Kurimoto Japanese Garden. *Shift start time may change, dependent on conditions.

Memory Lane Crew
4 pm to 10:30 pm (approx. 6-1/2 hours)
This important crew assists visitors who are lighting a candle in memory of a loved one.

Parking Crew
3:30 pm to 9:30 pm (approx. 6 hours)
This crew gets fancy glow-in the-dark batons and directs traffic in the parking lot at the Garden.

Relief and Runners
4 pm to 10 pm (approx. 6 hours)
Members of this crew fill in where needed, relieving other volunteers for breaks, and helping where needed most.

Safety Crew
4 pm to 10 pm (approx. 6 hours)
This crew assists DBG staff with keeping sidewalks sanded and patrons safe.

Site Setup Crew 
11 am – 2 pm (approx. 3 hours)
Sets up equipment, tables, chairs, fire pits in preparation for the Light up Crew.

Warming Tent Crew
4 pm to 10:30 pm (approx. 6-1/2 hours)
This crew works at the warming area at the front of the Garden. *Must be over the age of 18, Proserve certification required.

Wish Upon a Star Crew 
4 pm to 10 pm (approx. 6 hours)
This crew welcomes and assists the public while they make a wish on one of our wish trees.